Hvordan tilberede stek i ovnen

Fremgangsmåten gjelder for oksestek, svinestek, reinsdyrstek og alle andre type steker.

Dette trenger du:

  • Stek
  • Salt og pepper
  • Margarin
  • Gulrot, selleri og løk
  • Vann
  • Steketermometer

Trinn 1: Sterketermometer
Bruk sterketermometer. Da har du full kontroll på steken og får et godt og saftig resultat.

Fremgångsmåten er lik for alle typer steker.

Trinn 2: Forbered steken
Gni steken inn med salt og pepper og brun den inn på god varme.

Grovkutt gulrot, selleri og løk og legg det sammen med steken i formen.

Stikk steketermometeret midt i den mest kjøttfulle delen av steken.

Trinn 3: Steking
Stek på 125 grader i ca. 2 timer. Ta ut steken og pakk det i folie.

La kjøttet hvile i et kvarter før du skjærer av tynne skiver (ca. 0,5 cm).

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!