Jakt: Hvordan tilberede fuglen

6470 visninger

Finn Hansen, kokk og matskribent i Norges jeger- og fiskeforbund, viser deg hvordan du lager en nydelig rett av den nyskutte fuglen. Denne skogsgryten kan tilberedes utendørs, og oppskriften kan brukes både med rype, due og annen skogsfugl. Publiseringsdato : 09 Sep 2012

Flå fuglen, og skjær av brystfiletene.

Trinn 1: Flå fuglen

Flå fuglen, og skjær av brystfiletene.

Brun filetene i stekepannen. Ta dem til side og la dem hvile litt. I mellomtiden lar du sjalottløk og finhakket bacon surre i pannen i noen minutter.

Trinn 2: Stek fileter, sjalottløk og bacon

Brun filetene i stekepannen. Ta dem til side og la dem hvile litt. I mellomtiden lar du sjalottløk og finhakket bacon surre i pannen i noen minutter.

Skjær opp skogsoppen., og ha dette i pannen sammen med sjalottløk og bacon. Legg filetene tilbake i pannen, og tilsett litt viltbuljong.

Trinn 3: Fersk sopp og viltbuljong

Skjær opp skogsoppen., og ha dette i pannen sammen med sjalottløk og bacon. Legg filetene tilbake i pannen, og tilsett litt viltbuljong.

Tilsett litt rømme i pannen. Bland forsiktig sammen, og la surre litt. Tilsett tyttebær.

Trinn 4: Rømme og tyttebær

Tilsett litt rømme i pannen. Bland forsiktig sammen, og la surre litt. Tilsett tyttebær.

Ikke glem det viktigste; nemlig å smake. Bon appétit!

Trinn 5: Smak!

Ikke glem det viktigste; nemlig å smake. Bon appétit!

Kommentarer