Jakt: Hvordan flå fuglen

11013 visninger

Finn hansen i Norges jeger-og fiskeforbund viser deg hvordan du flår due, rype eller annen skogsfugl. Publiseringsdato : 09 sep. 2012

Kutt vingen ved indre vingeledd. Snu fuglen, og kutt den andre vingen. Kutt halsen inn mot brystet.

Trinn 1: Vinger og hals

Kutt vingen ved indre vingeledd. Snu fuglen, og kutt den andre vingen. Kutt halsen inn mot brystet.

Kutt lårbenet ved det ytre leddet. Snu fuglen og kutt det andre lårbenet. Det er viktig å få med dette om du skal binde opp fuglen og bruke mer enn bare brystet.

Trinn 2: Lårben

Kutt lårbenet ved det ytre leddet. Snu fuglen og kutt det andre lårbenet. Det er viktig å få med dette om du skal binde opp fuglen og bruke mer enn bare brystet.

Riv av skinnet samtidig som du trykker det ned mot ryggen. Få tak i lårene, og skyv og trekk igjennom. Gjør det samme med det andre låret. Vingebena flås på samme måte som lårene. Løsne så skinnet litt rundt halsen. Kutt av spise- og luftrøret. Riv av resten av skinnet.

Trinn 3: Flå av skinnet

Riv av skinnet samtidig som du trykker det ned mot ryggen. Få tak i lårene, og skyv og trekk igjennom. Gjør det samme med det andre låret. Vingebena flås på samme måte som lårene. Løsne så skinnet litt rundt halsen. Kutt av spise- og luftrøret. Riv av resten av skinnet.

Åpne bak brystbeinet, skjær rett over - da fjerner du samtidig halefjærene. Åpne for innmaten, og trekk ut alt ved hjelp av to fingre. Deler av innmaten kan brukes til å lage saus. Ta vare på hjerte, krås og lever.

Trinn 4: Ta ut innmaten

Åpne bak brystbeinet, skjær rett over - da fjerner du samtidig halefjærene. Åpne for innmaten, og trekk ut alt ved hjelp av to fingre. Deler av innmaten kan brukes til å lage saus. Ta vare på hjerte, krås og lever.

Kommentarer