Hvordan tilberede fjellørret

I denne videoen viser vi deg hvordan du kan tilberede fjellørret med baconvinagrette opg rørosrømme.

Dette trenger du:

  • 600 g fjellørret
  • 1 dl rapsolje
  • Frisk timian
  • 1/2 sjalottløk
  • Salt og pepper
  • 1 dl rømme (røros)
  • 1 ss revet pepperrot
  • 2 ss sitronsaft
  • 20 g smør
  • 50 g bacon
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • Salat

Trinn 1: Vinagrette
Kjør rapsolje, timian og sjalottløk i en hurtigmikser, og hell blandingen over i en skål. Pensle ørretskivene med vinagretten, ha på litt salt og pepper, og sett dem i ovnen.

Trinn 2: Rømmetopping
Stivpisk rømme. Bland i pepperrot, sitronsaft og tilsett litt salt og pepper. Rør godt sammen.

Trinn 3: Salat med baconvinagrette
Stek bacon i smør, og sil av fettet. Ha baconet tilbake i pannen og stek til det blir sprøtt. Tilsett eplecidereddik og sukker for å glasere baconet. Stekefettet brukes over salaten sammen med baconet.

Trinn 4: Servér
Dandér fjellørreten, salaten og rømmetoppingen på en tallerken. Pynt med litt timian. Velbekomme!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!