Hvordan lage dynegrøt

1706 visninger

Et enkelt alternativ til den tradisjonelle måten å lage risgrøt på! Her viser vi deg hvordan du lager såkalt dynegrøt. Publiseringsdato : 26 Jan 2012

Vann, riskorn og salt blandes i en kjele og kokes opp. Småkokes i noen minutter.

Trinn 1: Vann og riskorn

Vann, riskorn og salt blandes i en kjele og kokes opp. Småkokes i noen minutter.

Hell på melk. La dette få et oppkok.

Trinn 2: Melk

Hell på melk. La dette få et oppkok.

Trekk gryten til side, og sett på et lokk. Legg noen aviser i ovnen og la grøten godgjøre seg i ovnen i 2-3 timer på ca 30°C.

Trinn 3: Metode 1 - aviser

Trekk gryten til side, og sett på et lokk. Legg noen aviser i ovnen og la grøten godgjøre seg i ovnen i 2-3 timer på ca 30°C.

"Pakk" gryten inn i et ullpledd. Sett dette inn i kald stekovn i 2-3 timer.

Trinn 4: Metode 2 - ullpledd

"Pakk" gryten inn i et ullpledd. Sett dette inn i kald stekovn i 2-3 timer.

"Pakk" gryten inn i en dyne og la den stå på et lunt sted i ca 4 timer.

Trinn 5: Metode 3 - dyne

"Pakk" gryten inn i en dyne og la den stå på et lunt sted i ca 4 timer.

Kommentarer