Hvordan lage New York ostekake

I denne videoen gir vi deg oppskriften på en lekker ostekake oppkalt etter den amerikanske storbyen.

Dette trenger du:

  • 180 g Digestive kjeks
  • 50 g smør
  • 600 g kremost naturell
  • 300 g kremost/cottage cheese
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 egg
  • 300 g kesam/crème fraîche
  • Revet skall fra 2 sitroner

Trinn 1: Kakebunn
Miks digestive kjeks og smør godt sammen. Ha dette over i en bakeform. La bunnen forsteke på 180°C i ca 7 min.

Trinn 2: Fyll
Ha kremost, kesam/cottage cheese og crème fraîche i en bolle. Rør dette forsiktig sammen. Bland sukker, vaniljesukker og hvetemel, og ha blandingen i ostemassen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Tilsett så egg, ett om gangen.

Trinn 3: Steking og avkjøling
Hell massen over kjeksbunnen. Fordél massen jevnt og stek kaken på 200°C i 10 minutter. Deretter settes temperaturen ned til 110°C i 25 min. Slå deretter av stekeovnen, og la kaken avkjøle seg i ovnen i ca 2 timer. Deretter setter du kaken i kjøleskapet til neste dag.

Trinn 4: Pynt
Sett kaken på fat, og pynt den med med en blanding av crème fraîche og kesam, og litt sitronskall.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!