Hvordan lage New York ostekake

3315 visninger

I denne videoen gir vi deg oppskriften på en lekker ostekake oppkalt etter den amerikanske storbyen. Publiseringsdato : 24 Jan 2012

Miks digestive kjeks og smør godt sammen. Ha dette over i en bakeform. La bunnen forsteke på 180°C i ca 7 min.

Trinn 1: Kakebunn

Miks digestive kjeks og smør godt sammen. Ha dette over i en bakeform. La bunnen forsteke på 180°C i ca 7 min.

Ha kremost, kesam/cottage cheese og crème fraîche i en bolle. Rør dette forsiktig sammen. Bland sukker, vaniljesukker og hvetemel, og ha blandingen i ostemassen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Tilsett så egg, ett om gangen.

Trinn 2: Fyll

Ha kremost, kesam/cottage cheese og crème fraîche i en bolle. Rør dette forsiktig sammen. Bland sukker, vaniljesukker og hvetemel, og ha blandingen i ostemassen. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Tilsett så egg, ett om gangen.

Hell massen over kjeksbunnen. Fordél massen jevnt og stek kaken på 200°C i 10 minutter. Deretter settes temperaturen ned til 110°C i 25 min. Slå deretter av stekeovnen, og la kaken avkjøle seg i ovnen i ca 2 timer. Deretter setter du kaken i kjøleskapet til neste dag.

Trinn 3: Steking og avkjøling

Hell massen over kjeksbunnen. Fordél massen jevnt og stek kaken på 200°C i 10 minutter. Deretter settes temperaturen ned til 110°C i 25 min. Slå deretter av stekeovnen, og la kaken avkjøle seg i ovnen i ca 2 timer. Deretter setter du kaken i kjøleskapet til neste dag.

Sett kaken på fat, og pynt den med med en blanding av crème fraîche og kesam, og litt sitronskall.

Trinn 4: Pynt

Sett kaken på fat, og pynt den med med en blanding av crème fraîche og kesam, og litt sitronskall.

Kommentarer