Hvordan lage grove rundstykker

1742 visninger

I denne videoen lærer vi deg å lage grove rundstykker. Publiseringsdato : 24 Jan 2012

Varm opp melken til 37,5°C og ha den i en bolle. Smuldre inn gjæren, og tilsett salt og olje. Visp dette sammen, og tilsett sammalt mel og havregryn. Tilsett mesteparten av hvetemelet, men spar litt. Elt deigen godt og reguler med hvetemel.

Trinn 1: Bland ingrediensene

Varm opp melken til 37,5°C og ha den i en bolle. Smuldre inn gjæren, og tilsett salt og olje. Visp dette sammen, og tilsett sammalt mel og havregryn. Tilsett mesteparten av hvetemelet, men spar litt. Elt deigen godt og reguler med hvetemel.

Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse.

Trinn 2: La deigen heve

Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse.

Ha deigen på et melet bakebord. Del den i to, trill til pølser, og del pølsene i mindre emner. Trill til rundstykker. La etterheve til dobbel størrelse.

Trinn 3: Trill rundstykker

Ha deigen på et melet bakebord. Del den i to, trill til pølser, og del pølsene i mindre emner. Trill til rundstykker. La etterheve til dobbel størrelse.

Pensle rundstykkene med melk. Stekes rundstykkene, og avkjøl på rist.

Trinn 4: Stek rundstykkene

Pensle rundstykkene med melk. Stekes rundstykkene, og avkjøl på rist.

Kommentarer