Hvordan bruke jordskokk i matlaging

1201 visninger

Jordskokken ble brukt en del i Norge før poteten kom og tok over markedet, men er nå blitt et populært tilskudd i restaurantbransjen. Publiseringsdato : 11 Jan 2012

Den kom til Europa tidlig på 1600- tallet og ble brukt her til lands før poteten kom.

Fakta: Jordskokken stammer opprinnelig fra Nord-Amerika

Den kom til Europa tidlig på 1600- tallet og ble brukt her til lands før poteten kom.

Fakta: Populær i restaurantbransjen

Den kan spises naturell, kokt eller stekt. Tilsett sitronsaft etter skallet er tatt av hvis den skal spises rå. Ved koking lar du skallet være på.

Tips: Tilberedning

Den kan spises naturell, kokt eller stekt. Tilsett sitronsaft etter skallet er tatt av hvis den skal spises rå. Ved koking lar du skallet være på.

Den kan brukes som potet eller som spennende bestanddel i pureer, suppe og stekte retter.

Tips: Bruksområde

Den kan brukes som potet eller som spennende bestanddel i pureer, suppe og stekte retter.

Dette trenger du:

Kommentarer