Hvordan tilberede blåskjell

5983 visninger

Blåskjell er raskt å tilberede og smaker utrolig godt. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Ha skjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som er skadet. Børst hvis de er skitne. De som er åpne må kastes hvis ikke de lukkes når du knakker på dem. Ta også bort "skjegget".

Trinn 1: Sjekk blåskjellene

Ha skjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som er skadet. Børst hvis de er skitne. De som er åpne må kastes hvis ikke de lukkes når du knakker på dem. Ta også bort "skjegget".

Ha hakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i timian og blåskjell. Tilsett hvitvin.

Trinn 2: Putt i en kjele

Ha hakket løk og hvitløk i en kjele. Ha i timian og blåskjell. Tilsett hvitvin.

Ha på lokk og rist kjelen av og til slik skjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping må kastes.

Trinn 3: Damp skjellene i 5 min

Ha på lokk og rist kjelen av og til slik skjellene åpner seg. De skjellene som ikke har åpnet seg etter damping må kastes.

Trinn 4: Server med godt brød og aioli

Kommentarer