Hvordan filetere laks

1522 visninger

Lær deg hvordan du kan fileterere en laks og gjøre den benfri. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Bruk alltid en skarp og fleksibel kniv når du fileterer fisk.

Tips: Bruk en god kniv

Bruk alltid en skarp og fleksibel kniv når du fileterer fisk.

Løft hodefinnen og skjer et skrått snitt bak hodet. Stikk inn kniven bak hodet og skjer nedover ryggen mot halen. Fjern den nederste fettranden.

Trinn 1: Start fileteringen

Løft hodefinnen og skjer et skrått snitt bak hodet. Stikk inn kniven bak hodet og skjer nedover ryggen mot halen. Fjern den nederste fettranden.

Trinn 2: Trekk ut bena

Skjer et snitt nederst før du lar kniven gå oppover langs fileten mens du holder i skinnet.

Trinn 3: Fjern skinnet

Skjer et snitt nederst før du lar kniven gå oppover langs fileten mens du holder i skinnet.

Dette trenger du:

Kommentarer