Hvordan filetere torsk

I denne videoen viser vi deg hvordan torsken fileteres.

Dette trenger du:

  • Torsk

Tips: Bruk en god kniv
Bruk alltid en skarp og fleksibel kniv. Det gjør jobben lettere.

Trinn 1: Start filetreringen
Løft opp finnen og skjær et snitt ned mot nakken. Skjær deretter et snitt langs med ryggen. Skjær så nært beina som mulig.

Trinn 2: Skjær av fileten

Trinn 3: Renskjær filetene

Trinn 4: Fjern beina og skinnet
Skjer et snitt på hver side og dra beina ut. Legg halen mot deg når du skal fjerne skinnet. Lag et snitt nederst slik du kan holde igjen skinnet mens du skjærer oppover langs fileten.

Tips: Bruk beina til kraft
Du kan bruke fiskebeina til å koke buljong som kan brukes som basis til fiskesaus eller suppe.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!