Hvordan filetere torsk

5980 visninger

I denne videoen viser vi deg hvordan torsken fileteres. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Bruk alltid en skarp og fleksibel kniv. Det gjør jobben lettere.

Tips: Bruk en god kniv

Bruk alltid en skarp og fleksibel kniv. Det gjør jobben lettere.

Løft opp finnen og skjær et snitt ned mot nakken. Skjær deretter et snitt langs med ryggen. Skjær så nært beina som mulig.

Trinn 1: Start filetreringen

Løft opp finnen og skjær et snitt ned mot nakken. Skjær deretter et snitt langs med ryggen. Skjær så nært beina som mulig.

Trinn 2: Skjær av fileten

Trinn 3: Renskjær filetene

Skjer et snitt på hver side og dra beina ut. Legg halen mot deg når du skal fjerne skinnet. Lag et snitt nederst slik du kan holde igjen skinnet mens du skjærer oppover langs fileten.

Trinn 4: Fjern beina og skinnet

Skjer et snitt på hver side og dra beina ut. Legg halen mot deg når du skal fjerne skinnet. Lag et snitt nederst slik du kan holde igjen skinnet mens du skjærer oppover langs fileten.

Du kan bruke fiskebeina til å koke buljong som kan brukes som basis til fiskesaus eller suppe.

Tips: Bruk beina til kraft

Du kan bruke fiskebeina til å koke buljong som kan brukes som basis til fiskesaus eller suppe.

Dette trenger du:

Kommentarer