Hvordan helsteke fileter

110 visninger

Helsteking av fileter er lett og få til og gir et saftig resultat. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Da synker ikke varmen i pannen når kjøttet skal stekes og du unngår at kjøttet begynner å koke.

Tips: Ta ut 30 min før

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Da synker ikke varmen i pannen når kjøttet skal stekes og du unngår at kjøttet begynner å koke.

La fettet være igjen. Det gir god smak.

Trinn 1: Skjær bort sener

La fettet være igjen. Det gir god smak.

Ved helsteking av fileten er det lurt å fjerne hode og hale ettersom de har ulik steketid.

Tips: Ulik steketid

Ved helsteking av fileten er det lurt å fjerne hode og hale ettersom de har ulik steketid.

Krydre kjøttet med salt og pepper.

Trinn 2: Krydre

Krydre kjøttet med salt og pepper.

Etter bruningen legger du kjøttet over i en ildfast form og etterstek midt i ovnen på ca 175 grader.

Trinn 3: Brun kjøttet i en stekepanne

Etter bruningen legger du kjøttet over i en ildfast form og etterstek midt i ovnen på ca 175 grader.

Kommentarer