Hvordan marinere kjøtt

1148 visninger

Her ser du hvilke ingredienser du kan bruke i en marinade, hva som passer best til forskjellige kjøttyper og hvordan du marinerer. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Marinader er ofte tilsatt syre, som igjen bryter ned bindevevet i kjøttet og gjør at kjøttet mørnes til et perfekt resultat. En basismarinade består ofte av tre hovedingredienser: syre, fett og smak.

Fakta: Fakta

Marinader er ofte tilsatt syre, som igjen bryter ned bindevevet i kjøttet og gjør at kjøttet mørnes til et perfekt resultat. En basismarinade består ofte av tre hovedingredienser: syre, fett og smak.

Du kan velge mellom eddik, vin, sitronsaft eller yoghurt.

Trinn 1: Valg av syre

Du kan velge mellom eddik, vin, sitronsaft eller yoghurt.

Trinn 2: Fettet er som regel en form for olje

Smaken kan være forskjellige krydderurter: Chili, hvitløk, ingefær, soyasaus, honning osv

Trinn 3: Smaken

Smaken kan være forskjellige krydderurter: Chili, hvitløk, ingefær, soyasaus, honning osv

Tips: Tips til marinade til forskjellige kjøtt

Ha marinaden og kjøttet i en plastpose. Marinaden trekker ca 1 cm inn i kjøttet per døgn.

Trinn 4: Tilsett marinaden

Ha marinaden og kjøttet i en plastpose. Marinaden trekker ca 1 cm inn i kjøttet per døgn.

Kommentarer