Hvordan marinere kjøtt
Her ser du hvilke ingredienser du kan bruke i en marinade, hva som passer best til forskjellige kjøttyper og hvordan du marinerer. Publiseringsdato : 29 Nov 2011

Fakta: Fakta
Marinader er ofte tilsatt syre, som igjen bryter ned bindevevet i kjøttet og gjør at kjøttet mørnes til et perfekt resultat. En basismarinade består ofte av tre hovedingredienser: syre, fett og smak.

Trinn 1: Valg av syre
Du kan velge mellom eddik, vin, sitronsaft eller yoghurt.

Trinn 2: Fettet er som regel en form for olje

Trinn 3: Smaken
Smaken kan være forskjellige krydderurter: Chili, hvitløk, ingefær, soyasaus, honning osv

Tips: Tips til marinade til forskjellige kjøtt

Trinn 4: Tilsett marinaden
Ha marinaden og kjøttet i en plastpose. Marinaden trekker ca 1 cm inn i kjøttet per døgn.