Hvordan lage deilige dampede blåskjell

2791 visninger

Menykokken viser hvordan du lager gode, dampede blåskjell. Publiseringsdato : 19 Dec 2011

Ta bort knuste skjell. Sjekk om de som er åpne lever ved å kakke på skjellet for å se om de lukker seg. Hvis de gjør det lever de og kan brukes, hvis ikke må du kaste de.

Trinn 1: Sorter ut knuste og døde skjell

Ta bort knuste skjell. Sjekk om de som er åpne lever ved å kakke på skjellet for å se om de lukker seg. Hvis de gjør det lever de og kan brukes, hvis ikke må du kaste de.

Trinn 2: Skrubb skjellene

Ha olje i kjelen, 3 fedd hvitløk og en hel hakket løk. Rør rundt og la det brune seg litt før du har opp i resten: 2 bokser tomater, 3 dl fløte, salt og pepper.

Trinn 3: Resten av ingrediensene

Ha olje i kjelen, 3 fedd hvitløk og en hel hakket løk. Rør rundt og la det brune seg litt før du har opp i resten: 2 bokser tomater, 3 dl fløte, salt og pepper.

Sett på lokket og la det dampes i 5-7 minutter.

Trinn 4: Ha i blåskjellene

Sett på lokket og la det dampes i 5-7 minutter.

Kommentarer