Hvordan tilberede ribbe

7858 visninger

Få juleribba sprø og fin - se video for å se hvordan du bør gå frem. Publiseringsdato : 19 Dec 2011

Rut godt ned i fettet. Rut i samme retning som beina går.

Trinn 1: Rute svoren

Rut godt ned i fettet. Rut i samme retning som beina går.

Krydre gjerne 2-3 dager før for å få kryderet til å trekke mer inn i ribba. Gni krydderet godt inn i ribba.

Trinn 2: Krydre med salt og pepper

Krydre gjerne 2-3 dager før for å få kryderet til å trekke mer inn i ribba. Gni krydderet godt inn i ribba.

Bygg opp ribba slik fettet renner lettere av.

Trinn 3: Legg ribba i en ildfast form

Bygg opp ribba slik fettet renner lettere av.

Ca 3 dl vann. Dekk til med aluminiumsfolie.

Trinn 4: Tilsett vann

Ca 3 dl vann. Dekk til med aluminiumsfolie.

Damp ribba på 230 grader i ca 45 minutter.

Trinn 5: Dampe ribba

Damp ribba på 230 grader i ca 45 minutter.

Ta av folien og stek videre på 200 grader i 1 t og 30 min. Skru ovnen på fult de siste minuttene for å få svoren sprø.

Trinn 6: Ta av folien

Ta av folien og stek videre på 200 grader i 1 t og 30 min. Skru ovnen på fult de siste minuttene for å få svoren sprø.

Trinn 7: Anrett med surkål, tyttebær, poteter, svisker og stekesky

Kommentarer