Hvordan tilberede pinnekjøtt

4619 visninger

Pinnekjøtt er en av julens mest populære matretter. Menykokken viser hvordan pinnekjøtt tilberedes, med eller uten vossakorv. Publiseringsdato : 19 Dec 2011

La det ligge i vannet i 16-24 timer.

Trinn 1: Vann ut pinnekjøttet

La det ligge i vannet i 16-24 timer.

Bygg opp med bjørkepinner som du legger på kryss. Legg i kjøttet og fyll med vann så det akkurat dekker bjørkepinnene. La det dampe 2-3 timer.

Trinn 2: Ha pinnekjøttet i kjelen

Bygg opp med bjørkepinner som du legger på kryss. Legg i kjøttet og fyll med vann så det akkurat dekker bjørkepinnene. La det dampe 2-3 timer.

Ha i de siste 10 minuttene av dampetiden.

Trinn 3: Damp pølser sammen med pinnekjøttet

Ha i de siste 10 minuttene av dampetiden.

Legg på pinnekjøtt, vossakorv, sterk sennep, rotmos, bladpersille, lefser, flatbrød og smør.

Trinn 4: Anrett tallerkenen

Legg på pinnekjøtt, vossakorv, sterk sennep, rotmos, bladpersille, lefser, flatbrød og smør.

Dette trenger du:

Kommentarer