Hvordan fjerne isbeinet fra lammelår

9503 visninger

For å få en finere lammestek kan du ta ut isbeinet (nøkkelbeinet) fra lammelåret. Da blir det lettere å skjære kjøttet i skiver og skivene ser finere ut. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Begynn øverst. Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kulleddet og skjær over den store senen. Før kniven langs isbeinet og skjær det løst.

Trinn 1: Skjær ut isbeinet med en tynn skarp kniv

Begynn øverst. Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kulleddet og skjær over den store senen. Før kniven langs isbeinet og skjær det løst.

Trinn 2: Rund av steiken for å få en fin fasong

Lag et håndtak som du kan bruke til å hold steiken med. Skjær vekk kjøttet som sitter helt ytterst. 6-7 cm.

Trinn 3: Sag av 6-7 cm nederst på låret

Lag et håndtak som du kan bruke til å hold steiken med. Skjær vekk kjøttet som sitter helt ytterst. 6-7 cm.

Kommentarer