Hvordan tilberede stek i ovnen

5922 visninger

Fremgangsmåten gjelder for oksestek, svinestek, reinsdyrstek og alle andre type steker. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Bruk sterketermometer. Da har du full kontroll på steken og får et godt og saftig resultat.

Fremgångsmåten er lik for alle typer steker.

Trinn 1: Sterketermometer

Bruk sterketermometer. Da har du full kontroll på steken og får et godt og saftig resultat. Fremgångsmåten er lik for alle typer steker.

Gni steken inn med salt og pepper og brun den inn på god varme. 

Grovkutt gulrot, selleri og løk og legg det sammen med steken i formen. 

Stikk steketermometeret midt i den mest kjøttfulle delen av steken.

Trinn 2: Forbered steken

Gni steken inn med salt og pepper og brun den inn på god varme. Grovkutt gulrot, selleri og løk og legg det sammen med steken i formen. Stikk steketermometeret midt i den mest kjøttfulle delen av steken.

Stek på 125 grader i ca. 2 timer. Ta ut steken og pakk det i folie. 

La kjøttet hvile i et kvarter før du skjærer av tynne skiver (ca. 0,5 cm).

Trinn 3: Steking

Stek på 125 grader i ca. 2 timer. Ta ut steken og pakk det i folie. La kjøttet hvile i et kvarter før du skjærer av tynne skiver (ca. 0,5 cm).

Kommentarer