Hvordan lage brun saus med bruning

6629 visninger

Lær oppskriften på god, gammeldags brun saus. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Smelt smøret og la det bruse ferdig. Ha i melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels sterk varme. Kok til det er passe brunt.

Trinn 1: Kok opp mel og smør

Smelt smøret og la det bruse ferdig. Ha i melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels sterk varme. Kok til det er passe brunt.

Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. 

Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger.

Trinn 2: Tilsett kraft og kok ferdig

Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger.

Kommentarer