Hvordan lage biff til mange gjester

217 visninger

I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage biff til mange gjester. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før det skal stekes. Kjøttstykkene bør være omtrent like tykke. 

Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss med salt og pepper.

Trinn 1: Gjør klart kjøttet

Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før det skal stekes. Kjøttstykkene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss med salt og pepper.

Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun, kan du legge i kjøttet. 

Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt.

Legg ikke i for mange kjøttstykker av gangen. 

Brun kjøttet i ca 30 sekunder på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Dette kan forberedes i god tid.

Trinn 2: Steking

Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun, kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt. Legg ikke i for mange kjøttstykker av gangen. Brun kjøttet i ca 30 sekunder på hver side, og legg det over i en langpanne etter hvert. Dette kan forberedes i god tid.

Sett langpannen inn i stekeovnen ved 125 grader i 20 minutter, hvis du vil ha biffen medium stekt. 

Ta langpannen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffene medium stekt.

Trinn 3: Legg i langpanne

Sett langpannen inn i stekeovnen ved 125 grader i 20 minutter, hvis du vil ha biffen medium stekt. Ta langpannen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 8 minutter. Da er biffene medium stekt.

Dette trenger du:

Kommentarer