Hvordan lage soyamarinert ørret

211 visninger

The Flying Culinary Circus gir deg oppskriften på en nydelig tapasrett: soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt. Publiseringsdato : 13 Dec 2011

Skjær ørret ca. 5x10 cm, legg dem i soyasausen i minimum 1 time, helst natten over.
    
Ta fisken opp av soyasausen, tørk den godt og stek den med olje raskt på begge sider slik at den bare akkurat forandrer farge. 

Skjær ørreten i fine skiver med en skarp kniv.

Trinn 1: Tilberedelse av ørret

Skjær ørret ca. 5x10 cm, legg dem i soyasausen i minimum 1 time, helst natten over. Ta fisken opp av soyasausen, tørk den godt og stek den med olje raskt på begge sider slik at den bare akkurat forandrer farge. Skjær ørreten i fine skiver med en skarp kniv.

Legg baguetten på frys et par timer, da blir den lettere å skjære i tynne skiver.

Trinn 2: Baguett

Legg baguetten på frys et par timer, da blir den lettere å skjære i tynne skiver.

Mos avokadokjøtt med gaffel. Bland inn finhakket hvitløk, crème fraîche og olivenolje. Smak til med salt og saft av lime.

Trinn 3: Superkjapp guacamole

Mos avokadokjøtt med gaffel. Bland inn finhakket hvitløk, crème fraîche og olivenolje. Smak til med salt og saft av lime.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland yoghurt med koriander og smak til med saft av sitron.

Skjær baguettene i tynne skiver og legg dem på ett steikebrett.

Drypp over olivenolje og stek dem sprø og gylne i stekeovn på 180-200 grader i ca 8-10 minutter.

Legg litt avokadomos på baguetteskivene, en skive ørret over og litt korianderyoghurt på toppen.

Trinn 4: Korianderyoghurt

Sett stekeovnen på 180 grader. Bland yoghurt med koriander og smak til med saft av sitron. Skjær baguettene i tynne skiver og legg dem på ett steikebrett. Drypp over olivenolje og stek dem sprø og gylne i stekeovn på 180-200 grader i ca 8-10 minutter. Legg litt avokadomos på baguetteskivene, en skive ørret over og litt korianderyoghurt på toppen.

Kommentarer